αγοραστές τροφίμων

Το κλειδί για διεθνείς, premium αγοραστές τροφίμων!

Όλες οι επιχειρήσεις ονειρεύονται να συνεργαστούν με διεθνείς, επιφανείς αγοραστές, σε τιμές που να μην είναι εξευτελιστικές, αλλά αντίστοιχες της ποιότητας των προϊόντων τους. Το ερώτημα που τίθεται είναι πώς «το όνειρο» μπορεί να γίνει πράξη!

Η απάντηση είναι μία: Η επίτευξη του στόχου επιβάλλεται να στηρίζεται στους κανόνες της αγοράς και όχι στις εικασίες για το πώς τους φαντάζεται κανείς.

1ος κανόνας: Το καλό προϊόν είναι σημαντικό, αλλά δεν είναι αρκετό!

Ο διεθνής ανταγωνισμός είναι σήμερα τόσο ισχυρός, που η αναφορά στην ποιότητα και μόνο δεν θα συγκινήσει κανέναν αγοραστή και ιδιαίτερα έναν αγοραστή υψηλών προδιαγραφών, που δέχεται καθημερινώς δεκάδες προτάσεις απ΄όλο τον κόσμο.

2ος κανόνας: Η σημαντικότητα των υπηρεσιών.

Η έννοια του προμηθευτή έχει αντικατασταθεί από την έννοια του συνεργάτη, ο οποίος επιπλέον του προϊόντος αξιολογείται με τις επιπλέον καινοτόμες υπηρεσίες που προσφέρει, όπως τη δυνατότητα προσαρμογών του προϊόντος και της συσκευασίας, ευελιξία στους χρόνους παράδοσης, διασφάλιση ποιότητας και νέες ιδέες προβολής και προώθησης.

3ος κανόνας: Ο νόμος της οικονομικής κλίμακας και των συνεργιών.

Μία μικρή εταιρεία και το καλύτερο προϊόν να προσφέρει δεν έχει ελπίδες να πετύχει μόνη της συνεργασίες με επιφανείς αγοραστές. Ο λόγος είναι, ότι οι αγοραστές αυτοί δεν έχουν τη διάθεση να διαχειρίζονται καθημερινά εκατοντάδες προμηθευτές. Επίσης μία μικρή εταιρεία είναι αδύνατον να μεταφέρει τις δικές της περιορισμένες ποσότητες με ανταγωνιστικό κόστος σε αγοραστές ανά το κόσμο. Συνεπώς καλείται να αναζητήσει καινοτόμα σχήματα συνεργασίας και συνεργιών για μία ουσιαστική ανάπτυξη των εξαγωγών της.

4ος κανόνας: Κοστολόγηση της προοπτικής και όχι της παραγγελίας.

Ακόμη και αγοραστές που δεν ανήκουν στο χώρο του retail και ενδιαφέρονται για ιδιαίτερα και ποιοτικά προϊόντα, πάντοτε θα ξεκινήσουν με μικρές, δοκιμαστικές παραγγελίες, αξιολογώντας την αξιοπιστία και τη συνέπεια ενός νέου προμηθευτή.

Ωστόσο ο παραγωγός καλείται να διαμορφώσει τιμολογιακή πολιτική που λαμβάνει υπόψη την προοπτική του αγοραστή και δεν βασίζεται στην μικρή, αρχική ποσότητα.

5ος κανόνας: Mαραθώνιος και όχι σπριντ!

Η διεθνής προσέγγιση επιλεγμένων αγοραστών και η επίτευξη συνεργασιών δεν γίνεται με μία επαφή και μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά απαιτεί συστηματικότητα, υπομονή και επιμονή. Το «ΟΧΙ» ενός αγοραστή δεν πρέπει να εκληφθεί ως το τέλος, αλλά ως αρχή της προσπάθειας. Μία επιχείρηση η οποία αναζητεί το γρήγορο αποτέλεσμα, δεν θα πετύχει ποτέ στρατηγικές συνεργασίες.

Λίγα λόγια για την Hellas Food World

Η Hellas Food World είναι η καινοτόμος εταιρεία που εξειδικεύεται στην προώθηση ελληνικών τροφίμων και ποτών υψηλών προδιαγραφών σε επιλεγμένους αγοραστές ανά το κόσμο, όπως καταστήματα delicatessen, πεντάστερα ξενοδοχεία, εστιατόρια πολυτελείας και εξειδικευμένους διανομείς.

Έχοντας φτάσει στο πρώτο έτος λειτουργίας της με περίπου 50 ελληνικές εταιρείες και περίπου 1.000 προϊοντικούς κωδικούς, υποστηρίζει τα μέλη της καθημερινά προκειμένου να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις των παραπάνω αγοραστών και να κτίσουν στρατηγικές και μακροχρόνιες συνεργασίες κάτω από μία δυνατή ομπρέλα, ελκυστική για τους αγοραστές.

Ταυτόχρονα προσφέρει στις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις ολοκληρωμένη εξαγωγική λύση, αναλαμβάνοντας όλο το φάσμα της προώθησης, της διαχείρισης και εκμηδενίζοντας το εξαγωγικό ρίσκο.

Η Hellas Food World αποτελεί τμήμα της Global Food World, που σήμερα αναπτύσσει διεθνώς μοναδική γκάμα επιλεγμένων προϊόντων (fine foods) και προσφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο και σε ξεχωριστούς, επώνυμους αγοραστές έναν μοναδικό συνδυασμό προϊόντων και καινοτόμων υπηρεσιών.

Share this post