Στις 24 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής εκδήλωση της Hellas Food World σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Αιγάλεω  με τίτλο ¨Μεσογειακή διατροφή και ελληνική γαστρονομία – δυνατός μοχλός οικονομικής ανάπτυξης”.

Η εκδήλωση φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του ΔΙΕΚ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κυριακού.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν ο Νίκος Κατσαρός, π. πρόεδρος ΕΦΕΤ, η Μαρίνα Πούλιου, τεχνολόγος τροφίμων MSc, μέλος κεντρικής διοίκησης ΠΕΤΕΤ και ο Γιάννης Καρβέλας, Δ/ντης PARATUS Europe, Pro Olive Oil Expert.

μεσογειακή διατροφήΗ Σοφία Βάνα, επικεφαλής της Hellas Food World παρουσίασε τα σημεία καινοτομίας του concept της εταιρείας, το οποίο δίνει λύση στις εξαγωγές μικρών Ελλήνων παραγωγών επιλεγμένων τροφίμων και ποτών μέσα από την επίτευξη μοναδικών συνεργειών.

Όπως εξήγησε κατά την παρουσίαση της, το ζητούμενο είναι η δημιουργία συμμαχιών των μικρών παραγωγών, που πρέπει να αντικαταστήσει την αντίληψη του άσκοπου ανταγωνισμού μεταξύ τους.

Σημαντική ήταν και η αναφορά της, ότι η Hellas Food World, δεν αποτελεί απλά το εθνικό παράρτημα της Global Food World, αλλά πιλότο για το συνολικό concept, με τη διοίκηση της Global Food World να εδρεύει στην Ελλάδα.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος της Global Food World, Μανώλης Μαργαρίτης.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από παρουσίαση μαγειρικής των συνεργαζόμενων σεφ, Στέλιο Μπιμπίρη και Ηλία Τριανταφυλλίδη, οι οποίοι δημιούργησαν μοναδικές γεύσεις με τα προϊόντα των παραγωγών της Hellas Food World.

Επίσης παραγωγοί της Hellas Food World εξέθεσαν τα προϊόντα τους δίνοντας στους επισκέπτες της εκδήλωσης την ευκαιρία  εξαιρετικής γευσιγνωσίας.

Τον περιφερειάρχη εκπροσώπησε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού, Θόδωρος Κουτσογιαννόπουλος, ενώ παραβρέθηκαν από την Περιφέρεια και απεύθυναν χαιρετισμό ο εντεταλμένος σύμβουλος αγροτικής πολιτικής, Σταύρος Βοϊδονικόλας και η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη εντεταλμένη σύμβουλος εθελοντισμού.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του εκ μέρους του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά ο κ. Γιάννης Παρασκευάκος.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Γιάννης Πατούλης και ο Σταύρος Βλαχογιάννης, μέλος του τομέα οικονομίας, ανάπτυξης και ψηφιακής πολιτικής της Ν. Δημοκρατίας.

Επίσης παραβρέθηκαν στην εκδήλωση εκπρόσωποι ξένων Πρεσβειών και του εμπορικού τομέα των τροφίμων και ποτών.

Για περισσότερες πληροφορίες:

[email protected]

κιν: 6932 765269